teisipäev, mai 24, 2005

Hansatee Grupp koondab tülikad laevatöötajad

Hansatee Grupp andis oma laevade teenindamise üle OÜ-le Hansaliinid, vabanedes üleandmise käigus ühtlasi vahepeal tülikaks muutunud töötajatest, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.

Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühingu (EMSA) esimees Jüri Lember ütles, et laevade teenindamise tütarfirmale üleandmisel jäid umbes 300 teenindajast üle just need töötajad, kel on varem Hansateega tööalaseid vaidlusi olnud.

“Tundub, et keegi näitas näpuga, et koondada tuleb just need inimesed,” märkis Lember.

Üksinda kolme alaealist last kasvatavat Pille Valgemäed on ta enda sõnul loobitud laevafirmas n-ö ühelt laevalt teisele ning lõpuks tagandatud müüja kohalt kajutiperenaiseks. Oma lõpliku koondamise põhjuseks peab ta asjaolu, et julges tööandjaga protsessima hakata ja lasi ennast Fantaasia kollektiivil usaldusisikuks valida.

Hetkeseis: olukord Tallinki laevadel tundub olevat rahunenud, kuna ettevõttel läheb väga hästi.

2 Comments:

Anonymous Anonüümne said...

Teab, kas niiväga saaks tegelikult öelda, et hetkeolukord Tallinki laevadel tundub olevat rahunenud. Ise kirjeldaks pigem olukorda plahvatusohtlikuna. Tekkinud pinged on kuhjunud ja ma usun, et hiljemalt septembris (kui hakkatakse 2006.a kevade meeskondade nimekirju koostama) tuleb see mingi-taseme-plahvatus ära kindlasti.
Eks mõnes mõttes ole ka juba aeg kasvõi meedia kaasabil juhtida enam tähelepanu kitsaskohtadele eelkõige firma personalipoliitikas, mis olgem ausad- teenib vaid ühepoolselt firma huve. See, et töötajad on töeliselt ebastabiilses töökeskkonnas, igasuguse kindlus- ja turvatundeta tuleviku ees, ei ole vast parim vöte töötajate lojaalsuse ja firma usaldusväärsuse välja teenimiseks.

Aga eks paistab, mis tulevik toob. Loodame ju igaljuhul parimat:)

mai 26, 2005 1:39 AM  
Blogger Dan said...

Olgem ausad - ega meediale ei taha keegi piiksatada, et "meie firmas on probleeme personalipoliitikaga". Juhtkond näitab alati oma firmat positiivses valguses ja töötajad kardavad seda teha oma koha kaotamise kartuses. Anonüümsusega on meie riigis probleeme...

Nii jääbki avalikkusele mulje, et kõik on ilus ja korras.
Kuid kuskilt tuleb alustada.

mai 26, 2005 10:57 AM  

Postita kommentaar

<< Home