esmaspäev, juuli 25, 2005

Läänemeri kuulutati eriti tundlikuks merealaks / Baltic Sea PSSA

Londonis rahvusvahelise merekeskkonna kaitse komitee istungil võeti vastu resolutsioon, millega kogu Läänemeri kuulutati eriti tundlikuks merealaks.

Mereala kuulutamine eriti tundlikuks tähendab, et rahvusvaheliselt tunnistatakse fakti, et üha aktiviseeruv laevaliiklus võib selle ala tundlikku ökosüsteemi kahjulikult mõjutada, teatas Delfile keskkonnaministeeriumi pressiesindaja. Seetõttu tuleb rakendada täiendavaid meetmeid meresõiduohutuse tõstmiseks ning läbi selle merekeskkonna paremaks kaitsmiseks.

Lõpliku kinnituse peab andma veel Rahvusvahelise Mereorganisatsiooni Assamblee 24. istung, mis toimub novembris-detsembris 2005. Kui assamblee kinnitab välja pakutud meresõidu ohutust suurendavad meetmed, saab Läänemeri oma uue staatuse alates 1. juulist 2006. Resolutsioonist jäid välja alad, mis vastavalt ÜRO 1982. aasta mereõiguse konventsiooni sätetele kuuluvad Venemaa jurisdiktsiooni alla.Ettepanek kuulutada Läänemeri eriti eriti tundlikuks merealaks, tehti juba 2003. aasta juunis Bremenis toimunud Läänemere riikide (HELCOM) ja Põhjamere riikide (OSPAR) ühisel merekeskkonna kaitse alasel istungil.

DELFI, 25.07.2005

1 Comments:

Anonymous Anonüümne said...

c'mon man .. delfit kommida pssa'd puudutavas küsimuses .. fyi mepc kiitis selle juba aegade eest heaks, et järgmised pssa'd on torrese väin, baltic, kanaari saared ja galapagos. ja marpoli annexite 1,2,5 ja 6 poolt deklareeritud eripiirkonnad peaksid keskkonda paremini kaitsma kui et regioon kuulutatakse pssa'ks ja rakendatakse meetmeid cite imo such as routeing measures, strict application of MARPOL discharge and equipment requirements for ships, such as oil tankers; and installation of Vessel Traffic Services (VTS)

juuli 25, 2005 8:24 PM  

Postita kommentaar

<< Home