laupäev, aprill 23, 2005

7.-8. mail toimuvad Admiraliteedi Merepäevad

Esimesed Admiraliteedi Merepäevad toimusid 2004. aasta mais. Ilm oli suurepärane, kõlas särtsakas piirivalveorkestri puhkpillimuusika. Külalistel oli võimalus tutvuda kõigi pidustustel osalenud laevadega. Üritustest, võistlustest, eksponaatidest ning maitsvast toidust puudust ei tulnud. Merepäevade lõppedes anti võistluste parimatele üle auhinnad - merereisid Soome ja muud kingitused sponsoritelt ja korraldajatelt.

Admiraliteedi Merepäevad 2005 toimuvad Tallinna reisisadama Admiraliteedi basseinis 7.-8. mail 2005. Admiraliteedi bassein on vaid 500 meetri kaugusel Viru väljakust, 300 meetri kaugusel ühistarnspordi peatustest ning otse Norde Centrumi ja Sadama Marketi taga. Merepäevade korraldajaks on ajalooliste laevade selts.

Ilmastiku statistika järgi on need soojad ja päikesepaistelised päevad. Sarnaselt eelmise aastaga on külastajatel võimalus tutvuda huvitavate ajalooliste laevadega – allveelaevaga “Lembit” (ehitatud 1930 aastatel Inglismaal), kuunariga “Iris” (ehitatud 1940 aastatel Soomes), aurulaevaga “Admiral” (ehitatud 1955. aastal Sankt-Peterburis), Soome aurukaatriga “Kirvesniemi” (ehitatud 1881. aastal Rootsis) ning muude atraktiivsete ujuvvahenditega. Telkides on vaatamiseks üles seatud Eesti vanaaegsed mere-, laeva- ja purjekate fotod. Saab osa võtta viktoriinidest ja osavusvõistlustest, maitsta meredelikatesse, sõita purjede all või aerutada. Lusti pakuvad orkestrid.

Kohalolevatest eksponaatidest mainiksin ära aurupuksiiri Soomest, kaljase "Iris", Eesti Mereakadeemia jahid "Vesta" ja "Tormilind", õppelaeva "Juku", allveelaeva "Lembitu", tuukrid Allveeklubist Meremark ja palju palju muud. Lisaks toimuvad erinevad võistlused, on võimalik sõita aurukaatriga, hüpata vette termokostüümis jne. jne. Allolev pilt illustreerib viimast tegevust hästi :) Mina olen parempoolne "merehädaline".



Tulge kogu perega ning võtke ka sõbrad-tuttavad kaasa!