esmaspäev, aprill 25, 2005

Greenpeace - järjekordne tanker muutis kurssi

Norra tankeri "Bregen" kapten otsustas samuti muuta kurssi ning mööduda Norra rannikust ohutus kauguses. Tanker oli teel Murmanskist Euroopasse 13.000 tonni toornaftaga.

Greenpeace laev "Esperanza" on 17. aprillist saadik patrullinud Lofoten'i saarte lähedal, et paluda mööduvatel tankeritel hoida ohutumat distantsi rannikust.

2 Comments:

Anonymous Anonüümne said...

err .. Greenpeace'i laev ESPERANZA ei patrulli selleks, et hoida Lofootide rannik tankeritest vaba vaid selleks, et soovitada neil hoiduda rannikust kaugemale. Vaid selleks on Greenpeace'l voli vastavalt rahvusvahelisele mereõigusele. Territoriaalvete suhtes rakenduvaid kitsendusi mingile laevatüübiule (eg tankeritele) võib nõuda vaid riik, kellele veed kuuluvad (eg Prantsusmaa Biskaia rannik 7 nm ja LAV lõunarannik 12 nm) .. just mentioning :)

aprill 25, 2005 6:00 PM  
Blogger Dan said...

prt'l on täitsa õigus. Haigus ei ole hea eesti keele õpetaja :)

Rahvusvaheline Merendusorganisatsioon nimetas eelmise aasta aprillis kogu Läänemere eriti tundlikuks merepiirkonnaks...välja arvatud Venemaa territoriaalveed!!! S.t et 8 Läänemerd ümbritsevat riiki võivad kehtestada rangemad piirangud naftatranspordile. Venemaa sellega ei nõustunud, kartes, et see võib talle liiga kulukaks muutuda.

aprill 25, 2005 10:50 PM  

Postita kommentaar

<< Home