reede, november 11, 2005

Jälle need Somaalia piraadid / They strike again

Tundub uskumatu, kuid kahjuks on see tõsi. Järjekordne rünnak on toimunud laevale. Seekord langes piraatide saagiks Tai lippu kandev kaubalaev, mis oli teel Brasiiliast Jeemenisse ning kaubaks suhkur. Rünnak toimus Mogadishu ranniku lähedal. 26 meeskonnaliiget on võetud pantvangi ning nende eest nõutakse lunaraha. Aeg oleks hakata midagi ette võtta, mitte puhuda mulli, kui ohtlik see koht on.

Eelmiste rünnakute kohta laevadele saad lugeda siit, siit, siit ja siit.

Edit: tänane Reuteri uudis.
Edit2: sai spekuleeritud hiljuti tuttavaga, kuidas on võimalik, et piraadid ründavad rannikust juba nii kaugelt. Ning ainsaks lahenduseks sai olla "ujuv-baasi" olemasolek kuskil vahepeal, kus võetakse kütust ning puhatakse/süüakse. 11.11.05 Reuteri uudis kinnitaski meie mõtteid.

At the center of the wave of recent attacks is a mysterious, so-called mother ship that has been spotted three times since late July drifting off the northeast coast of Somalia.

"We understand that this is the vessel that is launching the speedboats that go to attack the victims," Mwangura said.

"We are still trying to discover the name of this ship, its owner, its nationality and the identity of the crew on board."

After the failed raid on the Spirit, Mwangura said the pirates apparently raced back to the "mother ship", which then set off in an unsuccessful bid to catch the fleeing cruise ship.